Kirkko – täysillä seinään!

Kirkon epätoivo, hämmennys ja hukassaolo tuli esiin tällä viikolla kun Suomen papit kokoontuivat synodaalikokouksiinsa omien piispojensa johdolla. Tämän epätoivon puki sanoiksi Kuopion piispa Jari Jolkkonen synodaalikirjoituksessaan:

Todellinen kirkko on löydettävissä ainoastaan näkyvän kirkon kautta, ei koskaan sen ohi. Suomessa kirkosta eroamisen tekee kipeäksi juuri se, että hengellisesti arvioituna se merkitsee eroa pelastavien armovälineiden yhteydestä ja jättäytymistä omaan varaan.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-09-30-kello-8-05-14

Mitä tähän mielettömyyteen voi enää sanoa? Tekeekö joku kenties kantelun piispa Jolkkosesta, hänen sortumisestaan pakanalliseen taikauskoon ja maagiseen sakramentalismiin? Tuskin tekee, sillä Jolkkosen puhe ei ole hänen yksityisajatteluaan vaan ilmaisee kirkon dogmaattisen itseymmärryksen. Jolkkonen on imenyt puhdasoppisuutensa, oikeaoppisuutensa kirkon suurelta vaikuttajalta, aikamme Augustinukselta, itse piispa Eero Huoviselta.

Jos siis vielä joku kuvittelee kirkon olevan liberaali, niin herätkää. Jolkkosen kirjoitus osoittaa, että kirkko on lopulta lestadiolainen ja katolinen, sen ulossulkevassa pelastusnäkemyksessään. Miksi muuten kirkko olisi hyväksynyt lestadiolaisen lahkon pesiä kirkon suojissa muuten kuin juuri sen takia, että he edustavat kirkon katolista olemusta puhtaimmillaan.

Jolkkosen kirjoitus osoittaa sen, että meidän luterilainen kirkkomme ei ole protestanttinen vaan nimenomaan katolinen. Katolisten ja protestanttien ero on siinä, että katoliset (kuvittelevat) omistavansa totuuden, Jumalan, armon, rakkauden, kun puolestaan todelliset protestantit vain viittaavat niihin, heijastavat niitä. Kun kirkolla menee huonosti, se lisää omaa pyhyyttään, kääntyy sisäänpäin. Suomen ev.lut.kirkko on tehnyt itsestään katolis-yhteensopivan samaan tapaan kuten Suomen valtio on tehnyt itsestään NATO-yhteensopivan. Kun siis Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja reformaatio 500 vuotta, niin juhlavuoden kunniaksi molemmat tahot voivat kytkeytyä napanuoralla kiinni takaisin Suureen Äitiin. Oi autuutta!

Kun tähän Jolkkosen harhaoppiin lisätään Mikkelin piispa Seppo Häkkisen uhkailu (erottamisella) hiippakuntansa papeille jos he vihkivät homopareja niin luterilainen kirkko on ajamassa nyt täysillä seinään. Kirkko ei voi enää esittää mitään, vaan sen lahkomainen ydin paljastuu. Toki se voi näytellä jotain, niin kuin kirkko Helsingissä tekee. Helsingin synodaalikokouksessa lakaistiin koko tasa-arvoinen avioliittokysymys maton alle. Siitä kiellettiin kategorisesti keskustelemasta. Haluttiin luoda illuusio sovusta, rauhasta, yhtenäisestä kirkosta, edes kahdeksi päiväksi. Viinikin maistui iltajuhlissa paremmalta kun homokysymys ei ollut tunnelmaa pilaamassa. Kirkko Helsingissä peittää epätoivonsa ja hämmennyksensä näyttelemällä dynaamista ja nuorekasta, nostamalla keulakuvikseen tv:stä tuttuja narsistisia hubbabubba-pappeja, joiden ainoa evankeliumi on he itse ja heidän loputon narsisminsa. Sisällöllä ei niin väliä, kunhan on nastaa ja kivaa. Nämä tyhjänmyyjät kärjessä kirkko Helsingissä järjestää dynaamisia kärkihankkeita, toinen toisensa perään, kuten nyt uusin LutherPlus-hanke. Kirkon toivot kokoontuvat nyt Agricolan kirkossa ja tykittävät siellä uutta ja innovatiivista innovaatiopitchiä, keynote speakerin johtamana, synnyttävät upeita visioita yli-innovaatioaktivistin ja Business Angelsin brainstormatessa yhdessä Kallion himasen ja muiden kokoomuspappien kanssa. Ja koko tämän innovaatio-osaamis-luovuus-talkshown siunaa läsnäolollaan, kukas muu kuin meidän rakas Irja-piispamme, tuo taivaallinen project manager, superkärkihankekoodinaattori, executive leader. Jes! Mahtavaa! Upeaa! Nyt kyllä pysähtyy kirkosta eroaminen ja kansa ryntää takaisin kirkkoon ettei ovista ja ikkunoista meinaa mahtua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s