Oy Suomi Ab

Nyt lyödään pientä ihmistä kuin vierasta sikaa. Kun poliittinen eliitti on ajanut meidät karille lamaannuttavalla talouskurilla, syyllinen on tietenkin pieni ihminen, työttömät ja muut luuserit. Kun valtablokki on maalannut pirua seinälle, pelotellut kansalaiset henkihieveriin, tappanut kaiken yritteliäisyyden, riskinoton, luovuuden ja investointihalukkuuden niin syyllinen on tietenkin kansalainen, joka laiskuuttaan on jäänyt makaamaan kotisohvalle sosiaaliturvaa nautiskelemaan.

Näyttökuva 2016-02-29 kello 15.06.08

Kriisitunnelmaa lietsomalla valtablokki toteuttaa ideologista valtion alasajoa. Niin hallitus kuin työmarkkinajärjestöt tekevät ratkaisuja, jotka eivät helpota vallitsevaa lamaa, vaan päinvastoin pahentavat sitä, samalla lisäten yleistä kurjistumista ja eriarvoistumista. Juuri solmittu yhteiskuntasopimus on vahvojen valtaa, tulonsiirtoa köyhiltä rikkaille, työntekijöiltä työnantajille. Se on orgaaninen osa valtion ideologista täystuhoa. Sopimus oli yksi merkittävä naula Ay-liikkeen arkkuun. http://www.hs.fi/politiikka/a1456714660982?jako=692983d1d690e3cef2b9658055a4252e&ref=og-url

Velka ei näillä eväillä taitu eikä kilpailukyky parane, vaan päinvastoin suhteellinen velka tulee kasvamaan, kun talouden dynamiikka kuihtuu. Palkkojen, työttömyys- ja sosiaaliturvan polkeminen vain kiihdyttävät talouden syöksyä, deflaatiota. Mikään kustannusten alentaminen ei tule riittämään. Ne eivät poista perusongelmaa, nimittäin liian vahvaa Saksaa. Yksikään EU-maa ei kykene kilpailemaan sen kanssa. Järjetön kustannustehokkuuskilpailu on syöksyä kohti kuilua, kollektiivista itsemurhaa. Kun Saksa lihoo ylijäämillä niin samalla muut maat kasvattavat vajeitaan. Ainoa mahdollisuus olisi, että Saksa löysäisi tiukkaa rahapolitiikkaansa, muun muassa palkkoja nostamalla.

Tämä on sotaa. Eliitit hyökkäävät valtiota ja pientä ihmistä vastaan nyt yhteisessä rintamassa. Se tapahtuu tilanteissa joissa sitä ei heti osaisi odottaa, kuten Suomen kulttuurirahaston (apuraha)juhlassa Finlandiatalossa 27.2. SKR:n hallintoneuvoston esimies Asmo Kalpalan tervetuliaispuheenvuoron käsikirjoitus oli kuin suoraan Eteläranta 10:stä. https://skr.fi/fi/hallintoneuvoston-esimies-asmo-kalpala-vuosijuhlassa-2016

Puhe oli sitä tavallista hegemonista jargonia markkinatalouden autuudesta, kilpailukyvystä ja siitä kuinka jotkut torvelot suomalaiset eivät vaan tajua rakennemuutosten välttämättömyyttä vaan päinvastoin pyrkivät ne kaikin keinoin estämään. Kalpalan puhe oli häpeämättömän kritiikitön ja hengetön puheenvuoro tilanteessa (hengen ja kulttuurin juhlassa), joka olisi edellyttänyt henkisyyttä, sivistystä eikä kaiken hapen imevän, tilan ja hengen tappavan, markkinatalouden kaapuun kätkeytyneen totalitarismin ylistystä ja vaatimusta sille antautumiseen. Toki me kaipaamme monella tasolla rakenteellisia muutoksia, mutta ei sellaisia, joiden päällimmäisenä tarkoituksena on kaikkien esteiden poistaminen, jotta omistajat saisivat lisää voittoa. Eikö Kalpala käsitä, ettemme elä missään markkinataloudessa vaan monopoleja ja vahvojen ja röyhkeiden valtaa suosivassa systeemissä, joka tuhoaa sivistyksen, kaiken sen, jonka edistämiseksi Suomen Kulttuurirahasto on olemassa, jonka vuoksi se apurahoja jakaa.

Entä mitä kirkko sanoi yhteiskuntasopimuksesta? No antoi tietysti siunauksensa, kuten kunnon opportunistin kuuluukin. http://suomenkuvalehti.fi/rajalla/2016/02/29/arkipyhat-paikallaan-yhteiskunnallinen-arvovalinta/

Kirkkohallituksen kansliapäälikkö Jukka Keskitalon mielestä sopimuksen kaikkein tärkein asia oli, ettei arkipyhiin, loppiaiseen ja helatorstaihin koskettu. Se oli hänen mielestään yhteiskunnallinen arvovalinta. Muut sopimukseen sisältyvät valinnat eivät sitten Keskitalon mielestä nähtävästi olleet yhteiskunnallisia arvovalintoja. Kirkkohallituksen munattomuus on ymmärrettävää, sillä kirkkohallituksella on tasan kaksi tehtävää maailmankaikkeudessa: pönkittää status quota ja säilyttää hinnalla millä hyvänsä kirkon julkisoikeudellinen asema. Kaikki muu saa väistyä näiden pyhien tavoitteiden tieltä, niin ihmisoikeudet kuin evankeliumin sanoma, puhumattakaan yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden edistämisestä.

Kurjistuspolitiikkaa kannattavaa ja kansalaista syyllistävää liturgiaa toistaa myös hampurilaiskeisari Heikki Salmela Ylen haastattelussa. http://yle.fi/uutiset/hesburgerin_salmela_sosiaaliturva_on_vienyt_suomalaisten_tyohalut__tukia_vain_tarvitsijoille/8700129?ref=leiki-uup

Salmela kertoo miten maa makaa. Meillä ei ole enää hyvinvointivaltiota vaan yhtiö nimeltä, Oy Suomi Ab. Meillä ei myöskään ole enää kansalaisia vaan osakkaita, jotka yhdessä omistavat Suomi-yhtiön. Vähän samaan tapaan kuin me S-kortin haltijat omistamme S-ketjun. Mutta ketkä ovat Suomi- yhtiön osakkaita? Kenellä on oikeus Suomi-korttiin? Vaikka Salmela sanoo, että olemme kaikki osakkaita, niin todellisuudessa hän ei sitä tarkoita. Nimittäin jokainen turha ja tehoton yksilö ei siihen kuulu. He ovat vain rasite, kuluerä, joka näkyy vientituotteen hinnassa, ja siksi meillä ei  kauppa käy. Täysivaltaiset Suomi-yhtiön osakkaat ovat siis puolestaan ei-turhat ja tehokkaat, ne jotka eivät näy vientituotteiden hinnassa.

Muistatteko mitä Mussolini sanoi fasismista?

Fascism should more properly be called corporatism because it is the merger of state and corporate power.

Mitä muuta Oy Suomi Ab on kuin valtion ja yhtiövoiman yhteensulautuma? Valtion tehtävä ei ole enää pitää huolta kansalaisistaan vaan turvata suurten omistajien varallisuus ja luoda olosuhteet, jossa kaikki esteet poistetaan tämän varallisuuden kasautumisen tieltä, niin sosiaaliset, ekologiset kuin moraaliset. Kun perinteinen hyvinvointivaltio oli sisään sulkeva, universalismille ja demokratialle rakentuva, niin nykyinen Oy Suomi Ab on ulossulkeva, elitistinen, vahvimman valtaan rakentuva.

Valtio on menettänyt oikeutuksensa, koska hyvinvoivat ja rikkaat eivät enää tahdo sitä ylläpitää. Se ei enää ota vastuuta häviäjistä vaan jättää heidät yhä suuremmassa määrin oman onnensa nojaan. Valtio ei halua enää toimia kansalaistensa hyväksi puskurina globaalien markkinoiden aiheuttamaa epävarmuutta vastaan, vaan näivettyy yksityisen omaisuuden ja kansainvälisen pääoman suojelijaksi. Valtion suojaavia rakenteita kavennetaan. Ne koskettavat yhä pienempää osaa kansalaisista, työttömiä ja muita luusereita, jotka hiljalleen muuttuvat sosiaalisen huolenpidon kohteista lain ja järjestyksen ongelmiksi. Jos ihminen tiputetaan yhteiskunnan rattaista, ajetaan marginaaliin tai jos hän ei kykene pääsemään osalliseksi markkinavetoisesta yhteiskunnasta ja kilpailusta, hänestä tulee epäilyksenalainen. Hänet kriminalisoidaan tai häntä epäillään rikollisista tarkoituksista tai leimataan potentiaaliseksi rikolliseksi tai vähintääkin syylliseksi yhteiskunnan systeemisiin ongelmiin.

Salmela ja muu eliitti julistaa köyhille, ettei meillä ole varaa ylläpitää hyvinvointivaltiota. Vaikka me olemme rikkaita, me olemme köyhiä. Rikasta on motivoitava työhön porkkanoilla, kun puolestaan köyhään ei tehoa muu kuin keppi. Rikkaalle on annettava koska hän on rikas, köyhältä on otettava koska hän on köyhä. Hallitus rokottaa pieniä ihmisiä samaan aikaan, kun tuhannet rikkaat suomalaiset kätkevät miljardeja veroparatiiseihin verottajan ulottumattomiin. Eivätkä veroparatiiseja käytä vain yksityiset vaan myös monet valtio-omisteiset yhtiöt kuten Finnair, Ilmarinen, Neste Oil, Kemira, Fortum, Itella, Stora Enso, Metso ja Patria. Valtio siis itse rapauttaa hyvinvointivaltion veropohjaa. Vyön kiristys koskeekin vain köyhiä. Mutta mitä lopulta tehdä tälle heikommalle ainekselle? Lähetämmekö heidät maata kiertävälle radalle vai upotammeko meren pohjaan?

Ei ole mitään syytä ihmetellä mistä äärioikeistolaiset katupartiot ovat nousseet. Ne ovat valtion ja yhtiöiden yhteensulautuman, Oy Suomi Ab:n, katutason toimijoita, likaisen työn tekijöitä. He paljastavat Suomi-yhtiön fasistisen ytimen.

 

 

 

 

 

Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Oy Suomi Ab

 1. Huolestunut opiskelija

  Kiitos Kaitsu kirjoituksestasi!

  On hienoa kuulla, että joku vielä räyhää kansalaisia kiusaavalle hallitukselle 🙂 Hyvää kevään jatkoa!

  Tykkää

   1. Arto Arola

    Tervehdys
    Mitä tekemistä Suomen Ilmavoimien vanhalla tunnuksella on tämän jutun kanssa? Se otettiin käyttöön 1918. Sininen hakaristi oli kahden lentokoneen lahjoittajan, kreivi von Rosenin onnenmerkki. Ns natsi -hakaristi on musta ja otettu käyttöön n. 1920-luvun lopulla. Hakaristi eli svatika on muinainen merkki Intian teppeleissä, ja saitä lainattu ja varioitu moneen tarpeeseen.
    Kun hakaristiä mihinkään otta käyttöönsä pitää tuntea historiaa! Muuten homma heittää häränpyllyä.

    Tykkää

   2. Terve, tunnen kyllä hakaristin historian ja myös sen, että tuo merkki on ilmavoimien tunnus. Siitä huolimatta päätin valita sen kuvaksi. Siinä on hakaristi ja kuva Suomen lipun väreissä ja siksi se voi haastaa meitä itsereflektioon. Varsinkin kun hakaristi joka tapauksessa, natsien ansiosta, herättää meissä pahoja mielleyhtymiä. Sinisen hakaristin historiassa on myös kiinnostavaa se, että sillä tunnuksillä varustettuja lentokoneita käytettiin sisällissodassa 1918. Sikälikin kyseenalainen alku tälle merkille itsenäisen Suomen historiassa.

    Tykkää

 2. matti christensen

  ketkä ovat niitä tuottamattomia, no esimerkiksi mainittu Salmela – hän ei tee työtä, vaan ainoastaan omistaa ja rahastaa… ehkäpä aloitamme tuosta joukosta
  nyt tehtävät ratkaisut laskevat kotimaista kysyntää, ja alamäki kiihtyy = et sanonut sitä riittävän selvästi — kotimainen kysyntä muodostaa elinkeinoelämästä 70 prosenttia
  fasismi nousee näköalattomuudesta, joka puolestaan nousee mm. tuloerojen kasvusta, työttömyydestä, opiskelupaikkojen puutteesta, alueellisesta epätasa-arvosta, sosiaaliturvan heikentämisestä, … jotka ovat olleet viimeisen kymmenen vuoden ajan vallanpitäjillä työn alla – siis valtion heikentäminen

  Tykkää

 3. Riitta Karjalainen

  Tämä oli aika tyhjentävä esitys, siitä mitä on tapahtunut. Miten meidät onkin saatu niin lannistettua, että kaikki sumutus on onnistunut? Viimeistään nyt on aika panna kampoihin. Onko suomalaisista siihen? Sisuuntumiseen. Vai onko vain helpompaa projisoida kaikki viha maahanmuttajiin? Kiitos kirjoituksesta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s